Dolar 34,2409
Euro 37,0863
Altın 2.959,05
BİST 8.864,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 14°C
Açık
Afyon
14°C
Açık
Cum 13°C
Cts 12°C
Paz 14°C
Pts 11°C

Yapı Denetçileri DEMSİAD ile ‘Ortak Akıl’ için buluştu

Yapı Denetçileri DEMSİAD ile ‘Ortak Akıl’ için buluştu
2

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şubesi’nin mekanik tesisat proje ve uygulama denetçileri ile mekanik tesisat sektörünün öncü derneği olan Doğalgaz Enerji Mekanik Mühendis ve Sanayici İşadamları Derneği (DEMSİAD) yönetim kurulu üyeleri; iki dernek arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla bir araya geldi.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA)- DEMSİAD ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, iki dernek arasında yapılan iş birliği çalışmalarının devamlılığı amaçlanırken, sektöre faydalı projeler geliştirmek için de ortak kararlar alındı.

Toplantıdan konuşan Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şubesi Başkanı Esra İnhanlı, “Sektörümüzün önemli sorunlarını masaya yatırdığımız toplantımızda gündemde yedi önemli konuyu gündeme aldık. Ruhsat projelerinin uygulamaya yönelik olarak hazırlanmasının sağlanması, mekanik tesisat uygulaması yapan mühendislik firmalarının projeleri kontrol ederek, yapı denetim firması mekanik tesisat denetçi ve kontrol elemanları ile irtibat halinde olmasının sağlanması, BİM uygulaması ile tüm projelerin ortak zeminde hazırlanması için çalışma başlatılması, makine mühendisleri odası ve belediyeler nezdinde ortak çalışmalar ve eğitimler düzenlenmesi, mesleki yeterliliği olmayan personellerin çalıştırılmamasına yönelik kontrollerin sağlanması, merkezi sistem uygulamalarında mevzuat dışına çıkılmayarak enerjinin verimli kullanılması yönünde çalışmaların takip edilmesi, yangın ve kazan dairesi gibi can güvenliği arz eden uygulamaların kontrollerinin de asansör uygulamaları gibi akredite kurumlarca kontrol edilip onaylatılmasının sağlanması konuları üzerinde DEMSİAD işbirliğinde neler yapabileceğimizi konuştuk. Konularla ilgili çalışmaları kısa zamanda başlatarak, takipçisi olacağız” dedi.

Toplantının tüm paydaşlar için verimli geçtiğine inanıyor, ortak akıl sergilediğimiz bu buluşmaların artmasını ümit ettiğini belirten Esra İnhanlı, DEMSİAD yönetimine de ev sahipliği için teşekkür etti.

“ORTAK AKIL İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

Toplantıya ev sahipliği yapan DEMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Şahintürk de, “Yapı imalat sektörünün önemli 2 sivil toplum kuruluşu olan DEMSİAD ve Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şubesi ile ülkemizde bina teknolojileri ve enerji verimliliği ile ilgili değişim ve dönüşümün ve mevcut işleyişteki sorunların bir ‘ortak akıl’ ile çözülmesi ve sektörel gelişimi sağlamak için bir araya geldik” diye konuştu.

“Mekanik Tesisat ve Enerji Tasarrufu Ülke ekonomisi için artık çok hayati bir konu haline geldi” diyen Şahintürk, şöyle devam etti:

“Ülkemizin ‘AB Yeşil Mutabakat’ uyum hazırlıkları tüm hızı ile sürerken hem bu değişim ve dönüşümü hem de sahada yaşanan bir çok sorunu tespit edip çözüm önerileri ile birlikte zaman
kaybetmeden takipçisi olmalıyız. Özelikle kurumların resmi onaylı projedeki merkezi ısıtma sistemlerinden, amir kanun hükümlerini hiçe sayarak bireysel ısıtma (KOMBİ)sistemine geçişe izin
vermeleri, kanunlara ve ülke ekonomisine fazla enerji tüketimi ile ciddi zararlar vermektedir. Proje çizim tekniklerindeki gelişmeler firma ve belediyelerde acil olarak devreye alınmalı, (BİM) hatasız, hızlı, bir biri ile uyumlu ve tüm disiplinlerin ortak bir yazılım portalına geçişi sağlanmalı. Ayrıca kontrol ve onay sürecinde yaşanan olumsuzlukların sebebi ‘ruhsat projesi’ garabetinden bir an önce vazgeçilip uygulamaya yönelik tek projeler yapılmalı.”

Kalifiye eleman konusuna da değinen Şahintürk, “İstihdama pozitif katkı sunmak için MYK belgeli elemanlar için meslek edindirme ve üniversitenin ilgili bölümleri ile yakın çalışmalar yapılmalı, istihdamın artırılması ve sektörün gelişimi açısından bu konuyu çok önemsiyoruz. Bu konuda derneğimizde DEMSİAD Akademi’yi kurmuş olmamız, sektöre ve paydaşlarımıza çok kıymetli katkılar sunacaktır” şeklinde konuştu.

DEMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Şahintürk, “Bu verimli toplantının sektör acısından çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. İki önemli STK’nın mesleki gelişim değişim ve dönüşüm sürecinde sahada yaşanan sorunların tespiti ve çözümü aşamasında tüm sürecin takipçisi olacağına inanıyorum. Katkılarından dolayı başta başkanımız Esra İnhanlı hanımefendiye ve beraberindeki heyete şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.