Dolar 35,2375
Euro 36,7118
Altın 2.980,69
BİST 9.949,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 4°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
4°C
Hafif Yağmurlu
Cum 2°C
Cts 3°C
Paz 3°C
Pts 4°C

Yasa sonrası barınaklar yasaklı köpeklerle doldu

YASA SONRASI BARINAKLAR YASAKLI KÖPEKLERLE DOLDU

Yasa sonrası barınaklar yasaklı köpeklerle doldu
2

Bilecik’teki hayvan barınağı, geçtiğimiz temmuz ayında yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu ile yasaklı 6 ırk köpeklerde doldu. Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, bu türlerin kapalı alanda psikolojilerin bozulduğunu ve daha da sertleştiklerini söyledi.

Kurumsal Web Tasarım

Yasaklı Amerikan Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırklarının, belediyelerin hayvan bakımevlerinde veya özel veteriner kliniklerinde kısırlaştırılarak il ve ilçe tarım müdürlüklerinde kayıt altına alınacağı duyurulmuştu. Bu kurala uymayan köpek sahiplerine 11 bin lira para cezası kesilirken, çoğu vatandaş hayvanları ya sokağa saldı ya da hayvan barınaklarına teslim etti.

“Bu hayvanlar ömür boyu burada kalacaklar”

Bilecik Belediyesi Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezindeki 15 yasaklı ırk köpek bulunduğu anlatan Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı “Barınağımızda çıkan yasa sonrası çok sayıda yasaklı ırklar mevcuttur. Bunları vatandaşlarımız gelip bizlere teslim ettiler, ya da biz sokaklardan topladı. Barınağımızın şuanda 14-15 yasaklı hayvanımız var. Bunları kısırlaştırdık, işaretledik. Bu hayvanlar ömür boyu burada kalacaklar. Bu yasanın uzatılması ve bu hayvanların tekrar sahiplerine iade edilmesi bizler için çok iyi olacaktır. Çünkü barınağımızda hem yer kaplıyorlar, diğer sokak hayvanlarımıza yer bulamıyoruz” dedi.

“Bu hayvanların barınaklarda psikolojisi bozuluyor”

Yasaklı hayvanların barınaklarda daha da çok psikolojilerinin bozulduğu anlatan Avcı, “Bu hayvanların barınaklarda psikolojisi bozulup, daha da sertleşmeleri olabiliyor. Barınağımıza bırakmayanlar da dağlara piknik alanlarına hayvanlarını saldı. Bunları dışarıda gören vatandaşlarımızdan bizlere bildirmeleri ve barınağımıza almamızı sağlamaları lazım. Çünkü bunlar çocuklara ve insanlara verebilecek kapasitede köpekler. Ama bunlar genelde yetiştirme tarzlarına bağlı olarak saldırganlık gösterebiliyorlar” ifadelerine yer verdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.