Dolar 34,3732
Euro 36,7920
Altın 2.971,29
BİST 9.184,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 14°C
Açık
Afyon
14°C
Açık
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Yüzlerce atık kumaş parçasını kullanıp adeta sıfır maliyetle elbise yaptı

AFYONKARAHİSAR’IN SANDIKLI İLÇESİ HALK EĞİTİM MERKEZİ TARAFINDAN AÇILAN GİYİM KURSUNA 3 YILDIR KATILAN KURSİYER, KURSTA KULLANILAN ATIK PARÇA BEZLERDEN ELBİSE YAPTI.

Yüzlerce atık kumaş parçasını kullanıp adeta sıfır maliyetle elbise yaptı
2

Afyonkarahisar Sandıklı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan giyim kursuna 3 yıldır katılan kursiyer, eğitimlerde kullanılan yüzlerce atık kumaş parçasını kullanıp adeta sıfır maliyetle elbise yaptı ve gösteride kullanması için torununa hediye etti.

Kurumsal Web Tasarım

Sandıklı ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Gülsan Güler Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan giyim kursu 3 yıldır katılıyor. Kursta kullanılarak arta kalan yüzlerce kumaş parçasını bir araya getiren Güler, Ankara’da yaşayan torununun okulu tarafından başlatılan geri dönüşüm projesi çerçevesinde parça bezlerden elbiseyi dikerek torununa hediye etti. Torunu tarafından gösteride sergilenen elbise büyük beğeni topladı. Elbisenin sıfır maliyetle yapıldığını aktaran Güler, “Elbisemiz sadece düğme ve ip masrafı ile yaklaşık 5- 10 lira gibi bir maliyetle bu halini aldı. Uzun zamandır Halk Eğitimdeki kursa geliyorum. Torunum için atık malzemeden bir kıyafet hazırlamamı istediler. Ben de bu kumaşları biriktirerek bir araya getirip kıyafet haline getirdim. Gösteride giyildi ve çok beğenildi. Doğaçlama olarak böyle bir elbise, fiyonk ve tokasını da atık malzemelerden yaptım. Kadınlarımız evde boş oturmasınlar üretsinler. Halk Eğitimde açılan kurslarda bir şeyler öğrenerek üreterek ekonomiye katkıda bulunabilirler” diye konuştu.

“Kumaşa hiçbir masraf yapılmamıştır”

Sandıklı Halk Eğitim Merkezi Giyim Öğretmeni Birsen Erten ise, kıyafetin etek ve üst bedeninin yüzlerce parça kumaşın birleşmesi ile bir araya geldiğini belirtti. Çalışmalardan arta kalan kumaşlar olduğunu belirten Erten, “Artan kumaşların bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş bir elbisedir. Maliyeti 5-10 liraya sadece iplik ve düğme maliyetinden oluşmaktadır ve kumaşa hiçbir masraf yapılmamıştır. Ailelerine katkı sağlamaları ve kendilerine güvenlerinin oluşabilmesi için yeni kursiyerlerimizi bekliyoruz” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.